Sposób przygotowania:
Blok marchewkowy z bakaliami.
Herbatniki wypakować i pokruszyć,marchewki obrać,umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,orzechy obrać i posiekać,a rodzynki opłukać i namoczyć na kilka minut w rumie.Jajka ubić z
cukrem pudrem na parze,dodając stopionego i wystudzonego masła.Wsypać do masy kolejno budynie,startą czekoladę białą lub mleczną,starte marchewki i bakalie.Wymieszać składniki z pokruszonymi herbatnikami,przełożyć masę do keksówki i wstawić
na 12 godzin do lodówki,przykrywając deser folią aluminiową lub nawet zawinąć go w nią.Deser można kroić dopiero na drugi dzień po wyjęciu z lodówki i zdjęciu folii.Podawać blok na talerzykach
deserowych.
cukrem pudrem na parze,dodając stopionego i wystudzonego masła.Wsypać do masy kolejno budynie,startą czekoladę białą lub mleczną,starte marchewki i bakalie.Wymieszać składniki z pokruszonymi herbatnikami,przełożyć masę do keksówki i wstawić
na 12 godzin do lodówki,przykrywając deser folią aluminiową lub nawet zawinąć go w nią.Deser można kroić dopiero na drugi dzień po wyjęciu z lodówki i zdjęciu folii.Podawać blok na talerzykach
deserowych.