Sposób przygotowania:
Błyskawiczny koktajl bananowy
Obieramy banana, kroimy i wkładamy go do blendera. Dolewamy wcześniej schłodzone mleko najlepiej 3,2 %.
Dodajemy śmietankę i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Dodajemy cukru do smaku i ponownie mieszamy. Przelewamy do szklanek.
Koktajl należy spożyć od razu po przygotowaniu i nie można go przechowywać w lodówce gdyż ciemnieje.
Zamiast mleka można dodać jogurt naturalny albo zmiksować samego banana z jogurtem to będzie wersja mniej kaloryczna.
Koktajl jest pyszny i robi się go błyskawicznie.
Dodajemy śmietankę i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Dodajemy cukru do smaku i ponownie mieszamy. Przelewamy do szklanek.
Koktajl należy spożyć od razu po przygotowaniu i nie można go przechowywać w lodówce gdyż ciemnieje.
Zamiast mleka można dodać jogurt naturalny albo zmiksować samego banana z jogurtem to będzie wersja mniej kaloryczna.
Koktajl jest pyszny i robi się go błyskawicznie.