Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Bombajski poncz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

niezwykły drink na towarzyską imprezę

Bombajski poncz

Składniki:

Bombajski poncz

 

  • 1 butelka schłodzonej brandy
  • 1 butelka schłodzonego sherry
  • soku maraski, gorzkiej dzikiej wiśni dalmatyńskiej, zazw. z dodatkami (jak gorzkie migdały, jaśmin a. wanilia)
  • 1 miarka curacao
  • 2 butelki schłodzonego szampana lub białego wina musującego
  • schłodzona woda sodowa
  • duże kostki lodu z owocami w środku
  • owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:

Bombajski poncz
4 pierwsze składniki wymieszać w dużej wazie do ponczu. Dolać dowolną ilość wina i wody sodowej. W ostatniej chwili dodać kostki lodu i owoce.

Tagi:

lody