marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bombardini.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce,a kremówkę ubić na sztywno i schłodzić.Dwie szklanki napełnić po połowie rumu i likieru.Udekorować.Podać.

Bombardini.

Składniki:

Bombardini.

 

  • Na 2 porcje:
  • 100 ml.rumu białego,
  • 100 ml.likieru"Advocat",
  • bita śmietana,
  • śmietan-fix,
  • drobno starta czekolada deserowa.

Sposób przygotowania:

Bombardini.
Czekoladę deserową zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami.Kremó-
-wkę wlać do średniej miski i ubić na sztywno,dodając śmietan-fixu
w celu lepszego ubicia.Wstawić na 30 min.do lodówki miskę z ubitą kremówką.Do dwóch wysokich szklanek wlać po 50 ml. rumu białego i po 50 ml.likieru "Advocat",można zmieszać lub nie jak kto
chce.Ozdobić drink 2-3 kleksami bitej śmietany i posypać startą czekoladą.Podawać ze słomką.

Tagi:

czekolada