Sposób przygotowania:
Brokuły z serem feta
Brokuły gotujemy na półtwardo(tylko nie rozgotować),ostudzić, większe różyczki pokroić,ułożyć na półmisku.Fetę kroimy w kostkę(na 1średnią brokułę użyć1/2 kartoniku) i posypać na wierzch brokułów.Płatki migdałowe spażyć na brązowo na suchej patelni.Gdy przestygnie posypać wierzchu sałatki.Przygotować sos czosnkowy łącząc jogurt naturalny z czosnkiem(wedle uznania;na mały jogurt daję 1 duży ząbek czosnku). Sosem polać po brokułach z fetą i wstawić na 30min do lodówki by się przegryzło. Umyte i pokrojone na mniejsze różyczki brokuły wrzucam do wrzącej osolonej kostką rosołową wody z dodatkiem cukru. Nie przykrywam garnka!!! Wtedy brokuły zachowają ładny żywo zielony kolor.
Marika_1961