pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Brutti ma buoni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Włoskie ciasteczka "brzydkie, ale dobre" są proste do zrobienia i bardzo słodkie.

Brutti ma buoni

Składniki:

Brutti ma buoni

 

  • 4 białka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • szklanka orzechów włoskich
  • 3 krople aromatu waniliowego
  • 100 g migdałów (bez skórki)
  • 50 g rodzynek

Sposób przygotowania:

Brutti ma buoni
Orzechy włoskie pokroić na kawałki i uprażyć na patelni. Migdały pokroić drobno lub zmiksować w młynku. Białka ubić z cukrem na sztywno. Aromat, migdały, orzechy i rodzynki wymieszać z cukrem pudrem i dodać do piany. Na blachę wyłożoną pergaminem nakładać łyżką małe porcje masy piankowej. Piec około 20 minut w temp. 180 stopni C.

Tagi:

beza bezy