alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Brzoskwinie na pistacjowo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Morele na pistacjowo, morele na pistacjowo

Brzoskwinie na pistacjowo

Składniki:

Brzoskwinie na pistacjowo

 

  • 7 brzoskwiń
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mleka 3,6%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 5 dag skrobi kukurydzianej
  • 10 dag cukru
  • 5 dag obranych pistacji bez soli

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie na pistacjowo
Z umytych owoców usunąć pestki. Rozetrzeć pistacje, wsypać je do zagotowanego mleka, pozostawić na 5 minut. Osobo wymieszać cukier z jajkami i skrobią. Dodać mleko. Postawić jeszcze raz na małym gazie i gotować 3 minuty. Po czym ostudzić. Przygotowanym kremem wypełnić połówki owoców.