Sposób przygotowania:
Brzoskwinie w cieście
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pian ę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrami, szczyptą soli i z mąką. Mleko zagotowujemy i stopniową dolewając do żółtek mieszamy, aż stanie się idealnie gładka masa. Całość podgrzewamy, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie masę studzimy.
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w ćwiartki. Naczynie żaroodporne wysmarowujemy tłuszczem i układamy na dno część ćwiartki brzoskwiń. Pozostałe brzoskwinie kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do ciasta. Na koniec do ciasta dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Następnie masę wylewamy na owoce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 30 minut. Podajemy gorące.
Smacznego.
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w ćwiartki. Naczynie żaroodporne wysmarowujemy tłuszczem i układamy na dno część ćwiartki brzoskwiń. Pozostałe brzoskwinie kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do ciasta. Na koniec do ciasta dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Następnie masę wylewamy na owoce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 30 minut. Podajemy gorące.
Smacznego.