iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Budyñ jajeczno-mleczny.

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 20

Male dzieci i te duże zjedzą ze smakiem taki podwieczorek:)))

Budyñ jajeczno-mleczny.

Składniki:

Budyñ jajeczno-mleczny.

 

Sposób przygotowania:

Budyñ jajeczno-mleczny.
Do garnuszka wlewamy mleko i wkladamy umyta skorke z cytryny gotujemy ok 15 min. na malym ogniu nie dopuszczajac do zagotowanai mleka.Wyjmujemy skorke dodajemy cukier mieszamy aby cukier sie rozpuscil,studzimy.Jajka ubijamy na puszysta piane,dodajemy zchlodzone mleko mieszamy.Na dno foremki wlewamy karmel i na to wylewamy mase.Wkladamy do piekarnika na 180 stop.(wczesniej nagrzewamy piekarnik).Foremke ustawiamy na blaszce do ktorej wlewamy troche wody(na wysokosc ok 1cm).Zapiekamy ok 20 min.Wyjmujemy z foremki przewracajac ja otworkiem na talerzyk i lekko stukamy w denko.Podajemy schlodzone.

Tagi:

jajko jajka