olip82

olip82

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Budyn z czerwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Budyn z kuchni wietnamskiech, inny i smaczny

Budyn z czerwonej fasoli

Składniki:

Budyn z czerwonej fasoli

 

  • fasola czerwona pol opakowania 250 gr.
  • cukier (wg uznania)
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Budyn z czerwonej fasoli
PRZYGOTOWANIE: fasole zalac woda i gotowac az do miekkosci, w miedzy czasie zmienic raz wode. Gdy fasola bedzie miekka dodac cukier i cukier waniliowy, i gotowac 5 minut.Nastepnie dodac mleko kokosowe i tylko zagotowac. Rozrobic make ziemniaczana z woda, i dodac do budyniu. poczekac az sie zagotuje i zgestnieje.

Tagi:

budyń mak fasola