Sposób przygotowania:
Budyniowa tarta
Silikonową formę do tarty smarujemy olejem. Z pół litra mleka odlewamy ok 3/4 szklanki i wsypujemy do niej opakowanie budyniu waniliowego z 2 łyżkami cukru i mieszamy dokładnie przez cały czas do zagotowania pozostałego mleka. Gdy mleko zaczyna się gotować, zmniejszamy ogień na najmniejszy i dosypujemy do budyniu 2 płaskie łyżki żelatyny, energicznie mieszamy i od razu wlewamy powoli do gotującego się mleka. Mieszamy aż budyń zacznie gęstnieć. Następnie gorącą masę budyniową wylewamy do silikonowej formy i czekamy aż stężeje. Kroimy banany na grubsze plasterki, które układamy na stężałym budyniu. Przygotowujemy budyń czekoladowy podobnie jak waniliowy. Pod koniec gotowania dorzucamy pokruszone kawałki gorzkiej czekolady - mieszamy i gorący wylewamy na banany. Czekamy aż stężeje. Przykrywamy deser dużym talerzem i odwracając na drugą stronę zdejmujemy formę. Dekorujemy kolorowym cukrem.
mysza75
mala-madzia
Hehe dziękuję - słoneczne kolorki - to tak, żeby wiosna od nas już nie uciekała i słoneczko świeciło codziennie ale nie poskutkowało niestety bo biało znów na dworze:(
Netka
mala-madzia
Cieszę się Netka, że Ci się podoba :-)