Sposób przygotowania:
Budyniowiec z Kubusiem
BISZKOPT: Ubić z białek pianę. Dodać cukier i dalej ubijać do uzyskania gęstej piany. Dodać żółtka i wmieszać na najmniejszych obrotach. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wmieszać łyżką. Wylać na tortownicę i piec ok. 25 minut.
MASA: Pół szklanki soku odlać. Resztę zagotować. Do odlanej części wsypać budynie w proszku. Wymieszać. Wlać do gotującego się soku i od razu dodać pół kostki margaryny. Mieszać aż masa zrobi się gęsta. Gorącą masę wlać na biszkopta, i dać na nią biszkopty. Wystudzić. Przygotować galaretkę i wylać ledwo tężejącą na placek. Dać do lodówki jeszcze na ok. 1 godzinę.
MASA: Pół szklanki soku odlać. Resztę zagotować. Do odlanej części wsypać budynie w proszku. Wymieszać. Wlać do gotującego się soku i od razu dodać pół kostki margaryny. Mieszać aż masa zrobi się gęsta. Gorącą masę wlać na biszkopta, i dać na nią biszkopty. Wystudzić. Przygotować galaretkę i wylać ledwo tężejącą na placek. Dać do lodówki jeszcze na ok. 1 godzinę.