morelive2007

morelive2007

Kucharz
[Przepisów: 14]

bułki naparze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

najlepsze na ciepło,smaczne, można polać truskawkami ze śmietaną

bułki naparze

Składniki:

bułki naparze

 

  • 5dag drozdzy
  • 1 szkl ciepłego mleka
  • 1/2 łyżki soli
  • 2 żółtka
  • 3 szkl mąki
  • 1/2 łyżki cukru2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

bułki naparze
drożdze wkrusz do kubeczka rozetrzyj z cukrem i odrobiną mąki oraz troche mleka ,by była konsystecja gęstej smietany. Odtaw i i przykryj w ciepłe miejce do wyrośniecia. make przesiej do miski,zrób wgłebienie,wsyp sól,dodaj wyrośniety zaczyn,zółtka,reszte mlekai olej,wyrób ciasto.odstaw na 1h. Wyrosniete ciasto znów wygnieść,odrywaj bułeczki nieco większeniż paczki. Gotuj na parzeok.10 min, gotuj po 4 by sie nie skleiły

Tagi:

bułki