marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Burgul gotowany.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Burgul namoczyć i odsączyć po uprzednim przebraniu.Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę z 3 min.Dodać burgul i sól.Wymieszać i gotować 30 m.

Burgul gotowany.

Składniki:

Burgul gotowany.

 

  • 2 szklanki grubego burgulu(kaszki) namoczonego i odsączonego,
  • 1/2 szklanki oliwy,
  • 1 drobno posiekana cebula,
  • łyżeczka soli,
  • 3 szklanki wrzątku.

Sposób przygotowania:

Burgul gotowany.
Burgul namoczyć i odsączyć.Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę z 3 min.aż zmięknie.Dodać burgul i sól.Wymieszać,zmniejszyć ogień i gotować z 30 min.,aż burgul
będzie miękki i puszysty.Podawać na gorąco i polewać sosem pomidorowym na ostro lub łagodnym.

Tagi:

gotowany