iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szpinak z krewetkami i pomidorkami konfitowanymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Delikatna smaczna przystawka z liści szpinaku i krewetek. Do tego słodkie pomidorki konfitowane i odrobina imbiru. Niesamowite przeżycie smakowe.

Szpinak z krewetkami i pomidorkami konfitowanymi

Składniki:

Szpinak z krewetkami i pomidorkami konfitowanymi

 

 

  • 12 krewetek

 

 

 

 

 

  • pomidorki konfitiwane

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak z krewetkami i pomidorkami konfitowanymi
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy olej. Na rozgrzany tłuszcz układamy krewetki. Dodajemy posiekany czosnek.

Krewetki smażymy przez kilka chwil z obu stron. Dodajemy opłukany i wysuszony szpinak. Lekko mieszamy. Dodajemy pomidorki. Solimy do smaku.

Doprawiamy imbirem i pieprzem. Podajemy na ciepło.