Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Cafe de Olla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cynamon włożyć do rondelka, zalać 6 szkl wody i zagotować. Wsypać kawę i gotować na

Cafe de Olla

Składniki:

Cafe de Olla

 

  • 12 łyżek świeżo zmielonej kawy
  • 2 laski cynamonu
  • ciemny cukier trzcinowy

Sposób przygotowania:

Cafe de Olla
Cynamon włożyć do rondelka, zalać 6 szkl wody i zagotować. Wsypać kawę i gotować na wolnym ogniu ok 2 min. Przed podaniem posłodzić do smaku cukrem trzcinowym. Po zagotowaniu kawy dobrze jest odstawić ją na dłuższą chwilę pod przykryciem. Nabierze aromatu i wspaniałego zapachu. Dopiero wtedy rozlewać do filiżanek.

Tagi:

kawa