pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Carpaccio buraczkowe z sosem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

a w przerwie między dodawaniem przepisów...

Carpaccio buraczkowe z sosem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Carpaccio buraczkowe z sosem

 

  • buraczki czerwone 2,
  • miód 1 łyżka,
  • ocet balsamiczny 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Carpaccio buraczkowe z sosem
Buraczki dokładnie myjemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości (ok. 1 godziny w temp. 200°C ale czas może się zmienić w zależności od wielkości buraka). Następnie upieczone buraczki cienko kroimy w plasterki. (ja nie zdejmuję skórki). Miód mieszamy z octem balsamicznym na jednolita masę i polewamy nim ułożone plasterki. Smacznego.
Carpaccio buraczkowe z sosem
Wymieszany na jednilitą masę miód z octem balsamicznym