Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Chłodne kąski na słonym spodzie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Słodycz domowej czekolady, łamie się z kwaśnością truskawek, a to wszystko podkreśla słoność krakersów.

Chłodne kąski na słonym spodzie. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chłodne kąski na słonym spodzie.

 

Sposób przygotowania:

Chłodne kąski na słonym spodzie.
Mleko podgrzewamy razem z masłem aż się rozpuszczą. Do gorącej cieczy dodajemy cukier i kakao, jak wymieszamy na gładko dodajemy mleko w proszku. Należy mieszać dość energicznie aby dokładnie rozprowadzić proszek. Truskawki płuczemy i dokładnie osuszamy na ręczniku. Każdą przekrawamy na pół i układamy po dwie połówki na krakersie. Jeszcze delikatnie polewamy od góry czekoladą i do lodówki na godzinę, aby się wszystko mocno schłodziło, zwłaszcza truskawki.
Chłodne kąski na słonym spodzie.
Taka domowa czekolada z dużą ilością kakao smakuje jak ze sklepu, ale ma dużo mniej kalorii.