mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Choco Caffe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna, szybka kawka czekoladowa

Choco Caffe

Składniki:

Choco Caffe

 

  • 1/2 szklanki espresso
  • 150 ml mleka
  • 3 kostki czekolady gorzkiej
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1 szczypta imbiru
  • 2 łyżeczki cukru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Choco Caffe
Do garnuszka przelewam mleko, dodaję kostki gorzkiej czekolady. Włączam gaz i czekam, aż czekolada się rozpuści w mleku. Nastepnie dodaję cukier i przyprawy (cynamon i imbir). Zamiast cukru można dodać miód (otrzymamy fajny aromat dzięki niemu).
Do garnuszka z mlekiem, przyprawami i rozpuszczoną czekoladą przelewam gorące espresso. Całość ubijam trzepaczką lub spieniaczem do cappuccino kilka minut, aż powstanie dużo piany.
Podaję Choco Caffe w ogrzanych szklankach lub kubkach.

Tagi:

czekolada