dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Chrupiąca lunchowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

chrupiąca, pożywna, treściwa sałatka

Chrupiąca lunchowa

Składniki:

Chrupiąca lunchowa

 

  • 1/2 - 1/4 kapusty pekińskiej
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • petko kaszanki
  • 3 łyzki oliwy
  • łyzka octu winnego
  • pół łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Chrupiąca lunchowa
Kapustę siekamy drobno, oprószamy szczypta soli i pieprzu i odstawiamy na 5 minut. kaszankę kroimy w plastry i przypiekamy na patelni z obu stron aż będzie podsmażona i przypieczona lekko. Ogórki kroimy w mniejsze części. rzeżuchę siekamy. Do słoiczka wlewamy oliwe, ocet winny, dodajemy musztardę, zakręcamy i wstrząsamy az składniki połączą się. Wszystkie składniki wrzucamy do salaterki. Sosem polewamy tuż przed podaniem.