justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Chrupiąca sałatka z rzodkiewką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wiosną warzywa są najsmaczniejsze i warto jej jeść każdego dnia, czy to na kanapce, czy też w sałatkach

Chrupiąca sałatka z rzodkiewką

Składniki:

Chrupiąca sałatka z rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca sałatka z rzodkiewką
Wszystkie warzywa należy bardzo dokładnie umyć i osuszyć w ręczniku papierowym.

Rzodkiewki kroimy w półplasterki, ale jeśli są małe wystarczy je pokroić w plasterki. Przekładamy do miseczki.

Ogórka obieramy i kroimy w większą kosteczkę. Pomidora również kroimy w kawałeczki w dowolny sposób, ale aby kawałeczki były nie za duże.

Całoœć doprawiamy solą, pieprzem i ketchupem. Mieszamy.