Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Sałatka z rzodkiewką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z rzodkiewką i koperkiem idealna jajko dodatek do dań na uroczystości. Polecamy :)

Sałatka z rzodkiewką i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z rzodkiewką i koperkiem

 

  • 2 woreczki ryżu
  • 10 sztuk rzodkiewek
  • 3 jajka
  • opakowanie suszonego lub garść świeżego kopru
  • majonez
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewką i koperkiem
Ryż gotujemy do miękkości, a następnie czekamy aż ostygnie. W tym samym czasie gotujemy na twardo jajka, a następnie obieramy i kroimy na drobną kostkę. Rzodkiewkę myjemy i również kroimy na drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy i dosypujemy koper oraz przyprawiamy pieprzem. Na sam koniec dodajemy majonez. Całość mieszamy. Odkładamy sałatkę przynajmniej na 30 minut do lodówki, aby mocno się schłodziła i nabrała idealnego smaku. Sałatka gotowa:) Życzymy smacznego :)
Sałatka z rzodkiewką i koperkiem
Rzodkiewki myjemy, obcinamy i kroimy w kostkę
Sałatka z rzodkiewką i koperkiem
Ugotowane, obrane jajka kroimy w drobną kostkę
Sałatka z rzodkiewką i koperkiem
Jajka, rzodkiewki i susozny koper wrzucamy do miski
Sałatka z rzodkiewką i koperkiem
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy

Tagi:

ryż jajko jajka