Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Chrupiąca surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna i prosta do zrobienia sałatka z kapusty pekińskiej

Chrupiąca surówka

Składniki:

Chrupiąca surówka

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 czubata łyżka żurawiny suszonej
  • 1 garść słonecznika
  • 4 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżka miodu płynnego prawdziwego ,
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Chrupiąca surówka
Kapustę opłukać i poszatkować na szerokie paski.Pokrojoną kapustę wymieszać z ziarnem słonecznika i suszona żurawiną. Przygotować sos: do słoiczka wlać oliwę ,miód,sok wyciśnięty z cytryny dodać po szczypcie soli i świeżo zmielonego pieprzu. Słoik zakręcić i potrząsać nim aż składniki się połączą .Przygotowanym sosem winegret polać kapustę i dokładnie wymieszać .