rozwodka01

rozwodka01

Szef Kuchni
[Przepisów: 105]

Chrupiące ciasteczka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Miód podgrzewamy delikatnie, wsypujemy cukier i mak. Podgrzewamy na małym ogniu do czasu,

Chrupiące ciasteczka

Składniki:

Chrupiące ciasteczka

 

  • 1 szklanka płynnego miodu
  • 6 łyżek cukru
  • 1 i 1/2 szklanki maku
  • 2 łyżki orzechów włoskich i laskowych (posiekanych)
  • tłuszcz do posmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Chrupiące ciasteczka
Miód podgrzewamy delikatnie, wsypujemy cukier i mak. Podgrzewamy na małym ogniu do czasu, az masa lekko się zrumieni i zacznie wydobywać się zapach prażonego maku. Dosypujemy orzeczy, mieszamy i wykładamy na posmarowaą olejem blaszkę. Wyrównujemy nożem. Gdy masa zastygnie wykrawamy różne kształty.

Tagi:

mak