Sposób przygotowania:
Baletki makowe z konfiturą różaną
1. Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję stopniowo cukier oraz żółtka. Na końcu wsypuję mąkę. Delikatnie mieszam.
2. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą nakładam łyżką niewielkie porcje ciasta formując okrągłe ciasteczka. Ciastka posypuję makiem. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni.
3. Przestudzone ciasteczka smaruję konfiturą z płatków róży i sklejam.
2. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułka tartą nakładam łyżką niewielkie porcje ciasta formując okrągłe ciasteczka. Ciastka posypuję makiem. Piekę około 15 minut w temperaturze 170 stopni.
3. Przestudzone ciasteczka smaruję konfiturą z płatków róży i sklejam.
biedroneczki
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
mocsłodkości