Sposób przygotowania:
Ciasta francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie podzielić na 16 równych części. Każdy kwadrat naciąć dookoła ale nie rozcinając do końca.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.
Na każdy kwadrat położyć ćwiartkę jabłka.Skleić ze sobą najpierw brzegi z wewnątrz a potem naprzemiennie przełożyć końce ciasta.
Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.
Na każdy kwadrat położyć ćwiartkę jabłka.Skleić ze sobą najpierw brzegi z wewnątrz a potem naprzemiennie przełożyć końce ciasta.
Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.