Sposób przygotowania:
Ciasta francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie podzielić na 16 równych części. Każdy kwadrat naciąć dookoła ale nie rozcinając do końca.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.
Na każdy kwadrat położyć ćwiartkę jabłka.Skleić ze sobą najpierw brzegi z wewnątrz a potem naprzemiennie przełożyć końce ciasta.
Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.
Na każdy kwadrat położyć ćwiartkę jabłka.Skleić ze sobą najpierw brzegi z wewnątrz a potem naprzemiennie przełożyć końce ciasta.
Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
![Ciasta francuskie z jabłkami Ciasta francuskie z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasta-francuskie-z-jablkami-477402.jpg)
![Ciasta francuskie z jabłkami Ciasta francuskie z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasta-francuskie-z-jablkami-477403.jpg)
![Ciasta francuskie z jabłkami Ciasta francuskie z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasta-francuskie-z-jablkami-477404.jpg)
![Ciasta francuskie z jabłkami Ciasta francuskie z jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasta-francuskie-z-jablkami-477405.jpg)