Sposób przygotowania:
Ciasteczka kokosanki
Masło roztapiamy w garnuszku, wsypujemy wiórki kokosowe, mieszamy, odstawiamy do przestudzenia.
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na puszystą pianę, powoli, dalej miksując, dodajemy cukier, miksujemy, aż do jego rozpuszczenia. Ubite białka należy łyżką wmieszać do przygotowanego wcześniej kokosu.
Z tak przygotowanej masy (gęstej) formujemy kuleczki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na puszystą pianę, powoli, dalej miksując, dodajemy cukier, miksujemy, aż do jego rozpuszczenia. Ubite białka należy łyżką wmieszać do przygotowanego wcześniej kokosu.
Z tak przygotowanej masy (gęstej) formujemy kuleczki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
skuter5