Sposób przygotowania:
Domowe kokosanki
Cytrynę umyć i sparzyć. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Kolejno nie przerywając ucierania dodać jajko i skórkę z cytryny, połączyć składniki.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać.
Z powstałego ciasta formować małe kulki, które następnie spłaszczać w dłoni. Wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując małe odstępy.
Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 15 minut. Wystudzić.
Wersję czekoladową przygotować roztapiając czekoladę z odrobiną mleka zagęszczonego w kąpieli wodnej, kolejno rozsmarować na powierzchni ciastka i posypać wiórkami.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać.
Z powstałego ciasta formować małe kulki, które następnie spłaszczać w dłoni. Wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując małe odstępy.
Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 15 minut. Wystudzić.
Wersję czekoladową przygotować roztapiając czekoladę z odrobiną mleka zagęszczonego w kąpieli wodnej, kolejno rozsmarować na powierzchni ciastka i posypać wiórkami.
Czekoladka 2