Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1641]

Wegańska owsianka z maslem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna owsianka z płatków pełnoziarnistych i otrębów owsianych. Pyszna i pożywna. Z masłem orzechowym i bananem. Wegańska.

Wegańska owsianka z maslem orzechowym

Składniki:

Wegańska owsianka z maslem orzechowym

Składniki:

  • 1 szklanka napoju (mleka) migdałowego
  • pół szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 mały banan
  • bratki do dekoracji (kwiaty jadalne)

Sposób przygotowania:

Wegańska owsianka z maslem orzechowym
1. Napój migdałowy wlewamy do garnka, zagotowujemy, wsypujemy płatki i otręby, gotujemy kilka minut często mieszając. Owsianka zgęstnieje a płatki napęcznieją. Owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy.

2. Tak przygotowaną owsiankę podajemy udekorowaną plasterkami banana i bratkami. Smacznego życzę.

Moje rady:

Z tej receptury wychodzi jedna porcja.

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Tagi:

owsianka zupy