edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Pasta z jajek i sera camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z jajeczna z serem camembert, czerwonej papryki z dodatkiem majonezu i musztardy. Prosty i szybki przepis na śniadaniowa pastę na kanapki.

Pasta z jajek i sera camembert Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z jajek i sera camembert

 

  • 4 jajka
  • 1/2 sera camembert
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżkę musztardy
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek i sera camembert
1. Jajka gotujemy na twardo.

2. Ser camembert kroimy w drobną kostkeczkę.

3. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę.

4. Ostudzone jajka kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do reszty składników.

5. Dodajemy 2 łyżki majonezu i 1 lyzke musztardy. Doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Pasta z jajek i sera camembert
Połowę sera camembert kroimy drobno i przekładamy do miseczki
Pasta z jajek i sera camembert
Czerwona paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z jajek i sera camembert
Jajka ugotowane na twardo kroimy w drobną kosteczkę
Pasta z jajek i sera camembert
Dodajemy do pokrojonych składników majonez i musztardę