bajtek

bajtek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Ciasteczka kwiatuszki

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

szybkie, smaczne, ciekawie wyglądające.......

Ciasteczka kwiatuszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka kwiatuszki

 

  • 1 gotowe ciasto francuskie
  • 50 g marmolady

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kwiatuszki
Rozłożone ciasto francuskie pokroić na równe kwadraty, na rogach od wewnątrz zrobić małe nacięcia i zewnętrzne rogi zawinąć  do środka/pokazane jest na zdjęciu/. Na środek wycisnąć trochę marmolady. Piec w temperaturze 200-220 st przez 15 - 20 min. Można oprószyć cukrem pudrem.
Ciasteczka kwiatuszki
ciasto pociąć na równe kwadraty i ponacinać na rogach /jak pokazane na zdjęciu/
Ciasteczka kwiatuszki
na środek ciastka wyłożyć trochę marmolady /można przez rękaw cukierniczy/
Ciasteczka kwiatuszki
piec w temperaturze 200 - 220 stopni przez 15 - 20 min.
Ciasteczka kwiatuszki
wyłożyć na kratkę i pozostawić do ostudzenia.

Tagi:

ciasto