Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ciasteczka ryżowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ubić masło z cukrem, a w trakcie ubijania dodawać jajka. Wsypać kleik...

Ciasteczka ryżowe

Składniki:

Ciasteczka ryżowe

 

  • 20 dag kleiku ryżowego
  • kostka masła
  • 3 jaja
  • pół szklanki cukru
  • tłuszcz do blaszki
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Ciasteczka ryżowe
Ubić masło z cukrem, a w trakcie ubijania dodawać jajka. Wsypać kleik i dokładnie wymieszać.

Z otrzymanego ciasta  formować kulki i układać na wysmarowanej  tłuszczem blaszce do pieczenia. Kulki spłaszczać, a po środku robić dziurki  do których można wsadzić owoc lub dżem.

Piec na złoty kolor (ok.20 min.) w piecu o temp. 200ºC.

Po upieczeniu lekko posypać cukrem pudrem.