Ciasteczka z konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowanie tych ciasteczek zajmuje niewiele czasu, zwłaszcza jeżeli wykonuje się je z gotowego ciasta francuskiego.

Ciasteczka z konfiturą

Składniki:

Ciasteczka z konfiturą

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • konfitura (dżem)
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z konfiturą
Ciasta nie rozwałkowuję. Każdy prostokąt dzielę na dwa kwadraty. każdy kwadrat nacinam w rogach - od wierzchołka w stronę środka, ale tylko do mniej więcej połowy. Na środek każdego kwadratu kładę łyżeczkę konfitury. Rogi kwadratów zaginam tak, aby powstał wiatraczek. Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 12-15 minut. po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto