jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Ciasteczka z konfiturą wiśniową i bezą.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

To ciasteczka na błyskawiczny konkurs ostatkowy Sponsoruje Polska Róża z białek konfitury i biszkopcików. Ciastka też robi się błyskawicznie

Ciasteczka z konfiturą wiśniową i bezą.

Składniki:

Ciasteczka z konfiturą wiśniową i bezą.

 

  • 3 białka
  • 3/4 szklanki drobnego cukru
  • szczypta soli
  • 1 słoiczek konfitury wiśniowej
  • 12 okrągłych biszkoptów

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z konfiturą wiśniową i bezą.
Schłodzone białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier i ubijamy dalej - najlepiej mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy kilka łyżek syropu z konfitury bez owoców. Biszkopty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bezę wkładamy do szprycy. Dekorujemy bezą biszkopty tak, by w środku zostawić miejsce na konfiturę. Wkładamy ciasteczka ułożone na blaszce do piekarnika nagrzanego do 130 stopni C. Suszymy je około 35 minut. Gdy beza będzie wysuszona studzimy je. Do środka każdego ciasteczka konfiturę wraz z owocami.

Tagi:

biszkopt