olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Ciastka twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne i szybkie do zrobienia ciasteczka z dżemem i serem.

Ciastka twarogowe

Składniki:

Ciastka twarogowe

 

  • 25dag mąki wrocławskiej
  • 7 dag mąki do podsypywania
  • 1 kostka margaryny mlecznej
  • 25dag chudego twarodu
  • dżem
  • 6dag cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciastka twarogowe
Z twarogu, margaryny i mąki zagnieść ciasto i odłożyć je do lodówki na 1godzinę. Potem rozwałkować na grubość 1cm i wykrawać kółka szklanką o średnicy 5 cm. Na środek każdego położyć łyżeczkę kwasnego dżemu (np. owoce leśne, wiśnia). Ułożyć na blasze do pieczenia i piec w nagrzanym do ok. 200 stopni piekarnikku przez ok. 20 min. Najlepsze śą te świeże.

Tagi:

ciastka deser