ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Ciastko Góralki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dokładnie takie sam smak andruta jak ciastek Góralki kakaowych :)

Ciastko Góralki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastko Góralki

 

  • Opakowanie andrutów "miś" - 9 płatów
  • 400 g Nutelli
  • 1 puszka masy krówkowej czekoladowej

Sposób przygotowania:

Ciastko Góralki
Andrut rozpakowuję i najpierw sprawdzam czy płaty są w jakiś sposób połamane czy nie. Jest to ważne bo te złamane bardziej nadają się do środka andruta niż na wierzch czy spód bo mogą się wyginać. 2 słoiczki Nutelli - u mnie po 200 g - rozpakowuję i pierwszą nutellę rozsmarowuję na pierwszych 2 andrutach, nakładając jeden na drugim, jeśli mi zostanie kremu to smaruję i trzeci płat andruta. Masą czekoladową smaruję kolejne andruty aż do skończenia masy czekoladowej. Na sam koniec znów smaruję płaty andruta Nutellą, a jak się skończy andrut to pozostałą Nutellą smaruję boku mojego specjału. Całość zostawiam przygniecione książką na jakieś 4-6 godzin żeby andrut się nie wyginał- zwłacza wierzch i spód. Później kroję na romby, kwadraty, prostokąty. Kształty jakie kto lubi :)
Ciastko Góralki
po pierwsze to oględziny płatów andruta, ile jest zlamanych a ile całych
Ciastko Góralki
Płaty smarujemy masą i kremem i nakładamy co chwilę nowy płat
Ciastko Góralki
Ostateczna wersja, 9-cio poziomowa Góralka - andrut - Gotowa :)