kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciasto czekoladowe z zamrażarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto czekoladowe z zamrażarki, ciasto czekoladowe z zamrażarki

Ciasto czekoladowe z zamrażarki

Składniki:

Ciasto czekoladowe z zamrażarki

 

  • 4 tabliczki gorzkiej czekolady 75% kakao
  • 2 kostki masła
  • 6 jajek
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 6 dag cukru

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowe z zamrażarki
Oddzielić żółtka od białek. Z białek i szczypty soli ubić pianę. Czekoladę połamać na kawałki, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać na gładką masę z cukrem i ekstraktem waniliowym. Nie przerywając mieszania, wlewać po jednym żółtku. Dodać pianę z białek. Wlać do formy. Przykryć folią. Następnie umieścić w zamrażalniku na 12 godzin.