PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Ciasto piankowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkie i kolorowe ciasto piankowe;)

Ciasto piankowe

Składniki:

Ciasto piankowe

 

  • 3 galaretki w proszku różne kolory
  • 250 mililitrów wrzątku na każdą galaretkę
  • mleko po 250 mililitrów na każdą galaretkę
  • owoce: banany, brzoskwinie, maliny itp.
  • ciastka biszkopty 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Ciasto piankowe
Każdą galaretką rozpuszczamy w 250 ml wody i odstawiamy do przestygnięcia. Później pierwszą miksujemy z mlekiem dolewając do mleka powoli galaretkę, miksując aż do uzyskania pianki. To niej wrzucamy posiekane w kostkę banany. Wylewamy to do szklanej miski najlepiej prostokątnej w której są ułożone biszkopty. Wstawiamy do zastygnięcia w lodówce. Gdy zastygnie robimy drugą piankę z malinami i wlewamy ją na piankę z bananami. Wstawiamy do lodówki.Później robimy 3 piankę z brzoskwiniami i wylewamy ją na piankę z malinami i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Ciastko jest gotowe do jedzenia po tym czasie:)