Sposób przygotowania:
Ciasto śliwkowe z orzechową kruszonką
Składniki temperatura pokojowa = do pojemnika dodać palmę miękką, cukier, cukier wanilinowy, jajka i mikserem utrzeć do spienienia, masa ma być grudkowata. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Trzy keksówki silikonowe 20 cm (wolę piec w mniejszych formach z dużą ilością owoców, w dużej zdarza się na środku ciasta zakalec), ciasto rozsmarować łyżką w formach.
Na wierzchu poukładać gęsto wypestkowane śliwki (małe śliwki w całości, duże połówki osobno skórką do dołu) delikatnie przycisnąć w ciasto.
Z podanych składników (orzeszki ziemne bez soli w rozdrabniaczu zmiksowałam) mikserem utrzeć kruszonkę.
Posypać kruszonką śliwki, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, przed podaniem można posypać pudrem cukrem.
Trzy keksówki silikonowe 20 cm (wolę piec w mniejszych formach z dużą ilością owoców, w dużej zdarza się na środku ciasta zakalec), ciasto rozsmarować łyżką w formach.
Na wierzchu poukładać gęsto wypestkowane śliwki (małe śliwki w całości, duże połówki osobno skórką do dołu) delikatnie przycisnąć w ciasto.
Z podanych składników (orzeszki ziemne bez soli w rozdrabniaczu zmiksowałam) mikserem utrzeć kruszonkę.
Posypać kruszonką śliwki, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, przed podaniem można posypać pudrem cukrem.
skuter5
Czekoladka 2