Sposób przygotowania:
Pałki kurczaka duszone w warzywach
Pałki kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, włożyć do miski, dobrze wymieszać z przyprawą pikantną do drobiu, i odstawić do lodówki na kilka godzin.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy, włożyć pałki i zrumienić mocno z każdej strony.
Paprykę, pieczarki, cukinię, cebulę, marchewki pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wszystko dodać do pałek, wymieszać. Wlać wodę, dodać kostkę rosołową lub 1 łyżeczkę soli i pod przykryciem dusić do miękkości pałek na średnim ogniu.
Mąkę wymieszać z wodą, wlać do pałek i mieszać do zagęszczenia sosu, wsypać posiekaną natkę pietruszki.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy, włożyć pałki i zrumienić mocno z każdej strony.
Paprykę, pieczarki, cukinię, cebulę, marchewki pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wszystko dodać do pałek, wymieszać. Wlać wodę, dodać kostkę rosołową lub 1 łyżeczkę soli i pod przykryciem dusić do miękkości pałek na średnim ogniu.
Mąkę wymieszać z wodą, wlać do pałek i mieszać do zagęszczenia sosu, wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Czekoladka 2