Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Udka w jogurtowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane udka wychodzą przepyszne- aromatyczne, soczyste i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Polecam.

Udka w jogurtowej marynacie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka w jogurtowej marynacie

Mięso:

  • 4 udka z kurczaka

Marynata:

  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka miodu płynnego
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka złocistego
  • 5 łyżek oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Udka w jogurtowej marynacie
1. Umyte, oczyszczone i osuszone na ręczniku papierowym udka wrzucić do marynaty przygotowanej z dokładnie wymieszanych, wszystkich jej składników. Naczynie z mięsem w marynacie wstawić do lodówki i marynować przez całą noc.

2. Następnego dnia udka razem z marynatą wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 100 minut. Życzę smacznego!
Udka w jogurtowej marynacie
Bardzo smaczne udka w marynacie z jogurtu
Udka w jogurtowej marynacie
Złociste udka pieczone w miodzie i jogurcie
Udka w jogurtowej marynacie
Smaczne i złociste udka z kurczaka pieczone
Udka w jogurtowej marynacie
Pieczone udka z kurczaka idealne na obiad