Sposób przygotowania:
Ciasto z nutą migdałową ze śliwkami i lukrem
Wszystkie składniki temperatura pokojowa.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć wszystko do spienienia i na grudkowatą masę.
Do masy jajecznej wsypać mąkę, proszek, dodać aromat migdałowy i tylko mikserem krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch ciasta.
Opłukane i wypestkowane śliwki poukładać gęsto skórką do dołu na cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, z podanych składników utrzeć nie za mocno gęsty lukier, polać ciasto i w formie ciasto wystudzić.
Do pojemnika dodać jajka, cukier, miękką palmę i mikserem utrzeć wszystko do spienienia i na grudkowatą masę.
Do masy jajecznej wsypać mąkę, proszek, dodać aromat migdałowy i tylko mikserem krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto, wygładzić wierzch ciasta.
Opłukane i wypestkowane śliwki poukładać gęsto skórką do dołu na cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, z podanych składników utrzeć nie za mocno gęsty lukier, polać ciasto i w formie ciasto wystudzić.