Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Migdałowe muffinki z malinami, borówkami i dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne słodkości bez glutenu. Idealne do kawy, czy na piknik. W smaku wychodzą puszyste i delikatne, z wyczuwalną migdałowo-śmietankową nutą.

Migdałowe muffinki z malinami, borówkami i dżemem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Migdałowe muffinki z malinami, borówkami i dżemem

Ciasto:

 

  • Składniki suche:
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego w proszku
  • 1 szklanka mąki migdałowej
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3.4 szklanki cukru

Pozostałe:

  • 12 łyżeczek ulubionego dżemu/konfitury
  • ulubione owoce (u mnie borówki i maliny)

Sposób przygotowania:

Migdałowe muffinki z malinami, borówkami i dżemem

Przygotowanie ciasta:

Migdałowe muffinki z malinami, borówkami i dżemem
Gotowe, dokładnie wymieszane ciasto na muffinki

Jajka, olej i śmietanę umieścić w misce, dokładnie wymieszać. W osobnej misce wymieszać dokładnie mąki, cukier, proszek do pieczenia. Mokrą masę wlać do suchej i dokładnie wymieszać na gładkie, jednolite ciasto bez grudek.

Pieczenie:

Migdałowe muffinki z malinami, borówkami i dżemem
Pyszne babeczki z dżemem i owocami przed upieczeniem

Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Na dnie wykładać po 1 łyżeczce ciasta, następnie dżem i przykryć pozostałym ciastem. Na wierzch każdej babeczki wetknąć po kilka malin i borówek. Piec w 220 stopniach przez 15-18 minut. Życzę smacznego!