Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Śliwki, przebieramy i myjemy. Przekrawamy je na połowy i wyjmujemy z nich pestki. Osączamy. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem.
Jajka wybijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy aromat, olej, przygotowaną mąkę, mleko i ocet. Wszystkie składniki łączymy mikserem.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem dużej blaszki.Osączone śliwki układamy na cieście. Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Przestudzone ciasto można polać polewą czekoladową albo oprószyć cukrem pudrem.
Jajka wybijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy aromat, olej, przygotowaną mąkę, mleko i ocet. Wszystkie składniki łączymy mikserem.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem dużej blaszki.Osączone śliwki układamy na cieście. Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Przestudzone ciasto można polać polewą czekoladową albo oprószyć cukrem pudrem.