Sposób przygotowania:
Bezglutenowe placuszki z cukinii i marchewki
1. Warzywa myjemy i osuszamy. Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cukinię odciskamy z nadmiaru wody, następnie mieszamy z marchewką, koperkiem, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy koperek, przyprawy i dokładnie mieszamy.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia się. Osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Z tej receptury wyszło 16 sztuk placuszków.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia się. Osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Z tej receptury wyszło 16 sztuk placuszków.