Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana sałatką jarzynową
Cukinię kroimy w 3 równe plastry, z cukini wydrążamy środki w miejscach gdzie są gniazdka nasienne, ale nie do końca i lekko solimy. Wstawiamy cukinie do mikrofalówki na 5 minut nastawiwszy najwyższą moc i parzymy ją. Następnie wyciągamy i studzimy na talerzu. W między czasie kroimy gotowanego kartofla w kosteczkę, a 2 jajka na twardo kroimy rozdrabniaczem do jajek. Mieszamy w misce, dodajemy papryczkę pokrojoną w drobną kostkę, cebulkę w pół talarki, ogórka małosolnego kroimy wraz ze skórką i dodajemy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kopiastą łyżkę majonezu i dokładnie mieszamy sałatkę. Faszerujemy sałatką cukinię, dekorujemy krojonym szczypiorkiem i kawałeczkami papryczki.
p.jola1