BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Duszona cukinia z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Delikatne i dietetyczne danie. Najlepiej smakuje z kromką świeżego pieczywa. Może być także dodatkiem do mięsa.

Duszona cukinia z koperkiem

Składniki:

Duszona cukinia z koperkiem

skadniki na duszona cukinię

Sposób przygotowania:

Duszona cukinia z koperkiem
Obraną ze skórki cukinię kroję w cienkie plasterki. Na patelni podgrzewam odrobinę oleju i dodaję krążki cukinii. Przykrywam.

Po chwili dolewam bulion i duszę cukinię do miękkości. Po około 10 minutach cukinia zmięknie . Doprawiam solą, świeżo mielonym pieprzem i posiekanym koperkiem.

Duszoną cukinię dodaję z pieczywem. Smacznego.