OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Warzywno - pieczarkowa zupa krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pieczarki, cukinia, pomidory, ziemniaki, fasolka, marchew i zioła - zamknięte w przepysznej zupie krem

Warzywno - pieczarkowa zupa krem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywno - pieczarkowa zupa krem

 

Sposób przygotowania:

Warzywno - pieczarkowa zupa krem
Ziemniaki i cukinię obrać i pokroić na kawałki. Pieczarki także obrać i pokroić. Podsmażyć na odrobinie oleju. Gdy woda odparuje, dodać ząbki czosnku. Następnie dodać pomidory wraz z zalewą, wymieszać. Wsypać pokrojoną marchew i przyprawić. Dusić pod przykryciem.

Po ok 7min wsypać ziemniaki, cukinię i fasolkę. Wymieszać dokładnie, dusić pod przykryciem ok. 5min. Zalać wszystko bulionem, doprowadzić do wrzenia i gotować , aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zblendować na gładki krem. Można podawać np. z groszkiem ptysiowym
Warzywno - pieczarkowa zupa krem
pieczarki podsmażyć , gdy będą gotowe dodać czosnek
Warzywno - pieczarkowa zupa krem
dodać marchew i pomidory, wymieszać i przyprawić
Warzywno - pieczarkowa zupa krem
dodać ziemniaki, cukinię i fasolkę, wymieszać
Warzywno - pieczarkowa zupa krem
zalać bulionem i gotować do miękkości, zblendować