Sposób przygotowania:
Warzywno - pieczarkowa zupa krem
Ziemniaki i cukinię obrać i pokroić na kawałki. Pieczarki także obrać i pokroić. Podsmażyć na odrobinie oleju. Gdy woda odparuje, dodać ząbki czosnku. Następnie dodać pomidory wraz z zalewą, wymieszać. Wsypać pokrojoną marchew i przyprawić. Dusić pod przykryciem.
Po ok 7min wsypać ziemniaki, cukinię i fasolkę. Wymieszać dokładnie, dusić pod przykryciem ok. 5min. Zalać wszystko bulionem, doprowadzić do wrzenia i gotować , aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zblendować na gładki krem. Można podawać np. z groszkiem ptysiowym
Po ok 7min wsypać ziemniaki, cukinię i fasolkę. Wymieszać dokładnie, dusić pod przykryciem ok. 5min. Zalać wszystko bulionem, doprowadzić do wrzenia i gotować , aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zblendować na gładki krem. Można podawać np. z groszkiem ptysiowym