Sheila

Sheila

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Cukinia na cebulce i kapuście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Banalnie proste danie jarskie lub pyszny dodatek do mięsnego obiadu, zwłaszcza do gołąbków :) Przepis na 4 porcje

Cukinia na cebulce i kapuście

Składniki:

Cukinia na cebulce i kapuście

 

  • 2 cukinie
  • ćwiartka białej kapusty
  • cebula
  • łyżka oliwy lub oleju
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinia na cebulce i kapuście
Cebulę szatkujemy i zaczynamy podsmażać na oliwie lub oleju. Po około dwóch minutkach wrzucamy na cebulę poszatkowaną kapustę i całość podsmażamy przez ok 5 minut, mieszając. Cukinie kroimy na pół wzdłuż i na grube plastry. Wrzucamy ją na cebulę i kapustę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podduszamy na małym ogniu, póki cukinie nie zrobi się lekko miękka i wykładamy na talerze. Polecam z gołąbkami bez zawijania :) SMACZNEGO!

Tagi:

cukinia