Aleksandra Niparko

Aleksandra Niparko

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Cytrusowa lemoniada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ile razy w ciągu całego lata złapie was ochota na zimną lemoniadę, możecie sięgnąć po mój ulubiony przepis. Kwaśna od cytrusów, słodka od miodu i charakterek miętowy taka jest.

Cytrusowa lemoniada

Składniki:

Cytrusowa lemoniada

 

Sposób przygotowania:

Cytrusowa lemoniada
1. Cytrusy warto dokładnie umyć szczoteczką pod ciepłą wodą.

2. Do dzbanka wycisnąć przez sito sok z cytrusów, przy okazji zdjąć zewnętrzną skórkę z owoców i pociąć na 1mm paseczki.

3. Do garnka wlewamy połowę wody, dorzucamy skórki i gotujemy przez 5 minut. Po czym schładzamy, dodajemy miód oraz soki. Łączymy razem i schładzamy w lodówce.

4. Podajemy z kostkami lodu i świeżą miętą.

Tagi:

napoje