Sposób przygotowania:
Cytrusowa lemoniada
1. Cytrusy warto dokładnie umyć szczoteczką pod ciepłą wodą.
2. Do dzbanka wycisnąć przez sito sok z cytrusów, przy okazji zdjąć zewnętrzną skórkę z owoców i pociąć na 1mm paseczki.
3. Do garnka wlewamy połowę wody, dorzucamy skórki i gotujemy przez 5 minut. Po czym schładzamy, dodajemy miód oraz soki. Łączymy razem i schładzamy w lodówce.
4. Podajemy z kostkami lodu i świeżą miętą.
2. Do dzbanka wycisnąć przez sito sok z cytrusów, przy okazji zdjąć zewnętrzną skórkę z owoców i pociąć na 1mm paseczki.
3. Do garnka wlewamy połowę wody, dorzucamy skórki i gotujemy przez 5 minut. Po czym schładzamy, dodajemy miód oraz soki. Łączymy razem i schładzamy w lodówce.
4. Podajemy z kostkami lodu i świeżą miętą.